Fațete dentare

O opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină un zâmbet frumos și strălucitor

Fațetele dentare sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul danturii și să obțină un zâmbet frumos și strălucitor. Acestea sunt o soluție durabilă și convenabilă pentru a corecta imperfecțiunile danturii inestetice, cum ar fi petele, pigmentarea, înghesuirile dentare sau spațiile dintre dinți. În plus, aplicarea fațetelor dentare poate oferi o protecție suplimentară împotriva deteriorării continue a unui dinte.

În cadrul clinicilor Circo Dentistry fațetele dentare sunt realizate folosind tehnologie digitală de către o echipă specializată în estetica dentară și un laborator de tehnică dentară ultramodern. În această pagină vă vom prezenta informații detaliate despre fațetele dentare, inclusiv tipurile de fațete, avantaje și dezavantaje, procesul de realizare și aplicare, tehnologiile folosite și costurile implicate.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă piese protetice realizate din ceramică, care aplicate pe suprafața dinților îmbunătățesc forma și culoarea acestora. Acestea sunt concepute pentru a corecta imperfecțiunile dentare, spațiile dintre dinți sau pentru a masca petele, decolorările sau pigmentările.

Tipuri de fațete dentare

Există două tipuri principale de fațete dentare: cele din ceramică realizate cu ajutorul tehnicianului dentar și cele din compozit care pot fi realizate direct în cabinet.

 

Estetica dentara Circo Dentistry - dinti mai albi cu fatete dentare_2Fațete dentare ceramice E-Max - Circo Dentistry_2

Fațete dentare din ceramică

 

Fațetele din ceramică sunt cele mai utilizate datorită rezultatelor stabile pe termen lung, dar și al nivelului de estetică foarte ridicat. Acestea sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară, manual de către tehnicianul dentar sau cu ajutorul tehnologiei digitale dintr-un bloc de ceramică, modelat și prelucrat digital pentru a se potrivi cu forma și culoarea dinților naturali. Aceste fațete sunt lipite permanent pe suprafața dinților și oferă un aspect natural și strălucitor, fiind mult mai rezistente la pete și la uzură decât cele din compozit.

Fațetele ceramice E-Max​

 

Fațetele din ceramică presată E-Max sunt considerate cele mai estetice dintre toate tipurile de fațete dentare. Acestea sunt realizate dintr-o ceramică deosebită – ce oferă luminozitate și transluciditate, asemănătoare cu dinții naturali.

Fațetele ceramice E-Max sunt suficient de rezistente la fracturi și uzură, însă trebuie respectate câteva indicații pentru ca acestea să reziste pe termen lung. Cu toate că prețul acestora poate fi mai ridicat decât în cazul altor variante de fațete dentare și gândindu-ne că reprezintă o investiție pe termen lung în sănătatea și aspectul nostru, acestea ar trebui să fie opțiunea numărul unu.

Fațetele dentare din compozit

Fațetele din rășină compozită sunt o opțiune mai accesibilă și mai rapidă decât cele din ceramică, putând fi aplicate pe dinți într-o singură vizită în clinicile Circo Dentistry. Acestea sunt realizate prin aplicarea unui strat subțire de rășină compozită pe dinți, care este apoi modelată și prelucrată manual pentru a se potrivi cu forma și culoarea dinților naturali.

Acestea sunt lipite permanent pe suprafața dinților și oferă o soluție rapidă și eficientă pentru pacienții care caută să-și îmbunătățească aspectul dinților fără costuri ridicate. Cu toate acestea, aceste fațete pot necesita întreținere mai frecventă decât cele din ceramică și pot fi mai predispuse la mătuire, pete și deteriorare.

Alegerea potrivită pentru dantura și bugetul tău

 Pe baza unei evaluări corecte realizate multidisciplinar, echipa noastră de specialiști de la Circo Dentistry vă poate ajuta să alegeți tipul potrivit de fațete dentare și să vă ofere o soluție personalizată pentru situația dumneavoastră dentară.

Beneficiile fațetelor dentare

Fațetele dentare oferă numeroase beneficii pacienților care doresc să își îmbunătățească aspectul zâmbetului și să obțină o dantură frumoasă și uniformă. Acestea includ:

  • Îmbunătățirea aspectului zâmbetului – Fațetele dentare pot acoperi petele, decolorările și orice alte imperfecțiuni dentare, oferind un zâmbet luminos și uniform.
  • Durată lungă de viață – Fațetele dentare sunt durabile și rezistente la decolorare iar ingrijite corespunzător își păstrează aspectul lor timp îndelungat.
  • Protecție dentară – Fațetele dentare acoperă suprafața dintelui și pot oferi protecție împotriva deteriorării produse de carii sau traumatisme.
  • Procedură minim invazivă sau chiar neinvazivă – Aplicarea fațetelor dentare este o procedură minim invazivă și poate fi realizată fără durere sau disconfort semnificativ. Exista și varianta neinvazivă când fațeta ceramică poate fi aplicată direct pe dinte, fără să fie necesară șlefuirea.

Dezavantajele fațetelor dentare

Deși fațetele dentare sunt o opțiune populară și eficientă pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului, acestea nu sunt potrivite pentru toți pacienții. Unele dintre dezavantajele fațetelor dentare includ:

  • Costul – Costul aplicării fațetelor dentare poate fi mai ridicat decât alte opțiuni de îmbunătățire a zâmbetului.
  • Procesul poate fi ireversibil – În timpul procedurii de aplicare a fațetelor dentare, o cantitate mică de smalț poate fi îndepărtată pentru a face loc fațetelor. Acest proces este ireversibil, ceea ce înseamnă că dinții nu pot reveni la aspectul lor inițial.
  • Necesitatea unei igiene orale bune – Pacienții trebuie să aibă o igienă orală bună si controale periodice regulate pentru a preveni apariția cariilor sau a altor afecțiuni dentare pe lângă și pe sub fațetele dentare.

Tehnologii utilizate pentru fațetele dentare

La Circo Dentistry, utilizăm tehnologii moderne pentru a crea cele mai bune soluții pentru pacienții noștri. În ceea ce privește fațetele dentare, utilizăm tehnologia CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) pentru a crea fațete personalizate din ceramică. Această tehnologie ne permite să creăm fațete cu precizie și acuratețe pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților pacientului. De asemenea, această tehnologie ne permite să creăm fațete într-un timp mai scurt decât prin metodele convenționale.

Circo Dentistry – alegerea potrivită pentru fațetele dentare

Echipa Circo Dentistry este pregătită să vă ajute să vă transformați zâmbetul și să vă redați încrederea în sine. Clinicile noastre sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii și echipamente dentare, iar personalul nostru experimentat și bine pregătit vă va oferi cele mai bune tratamente dentare și o experiență plăcută.

Cât costă fațetele dentare?

Tratamentul cu fațete dentare poate avea mai multe grade de complexitate iar costurile pot varia în funcție de tehnica de realizare aleasă, de numărul de dinți care necesită fațetare și de materialele alese. În general, fațetele dentare din ceramică E-Max sunt mai scumpe decât cele din compozit.

La Circo Dentistry, prețurile pentru fațetele dentare încep de la 700 de lei pentru cele din compozit și pot ajunge la 2.000 de lei pentru cele din ceramică E-Max, realizate cu ajutorul tehnologiei digitale.

Circo Dentistry

Programeaza-te facil

Tratamente stomatologice de la A la Z

Circo Dentistry ofera servicii medicale complete in domeniul stomatologiei, calitatea tratamentelor si multumirea pacientilor fiind obiectivele noastre principale.

Realizam tratamente stomatologice la cel mai inalt nivel si dupa proceduri bine stabilite, ajutandu-ne de cea mai perfomanta aparatura din domeniu.

Implantologie
Parondontologie
Endodontie
Ortodontie
Radiologie dentara
Chirurgie dentara
Pedodontie
Profilaxie dentara
Protetica & estetica dentara
Tratamente dentare cu laser
Tratament
halitoza
0 +
Servicii disponibile