Parodontoza

Combaterea eficientă a afecțiunii care afectează țesuturile de susținere ale dinților, prevenind pierderea acestora.

Parodontoza, cunoscută și sub denumirea de boală parodontală, reprezintă o afecțiune care afectează țesuturile din jurul dinților, inclusiv gingia și osul alveolar care susțin dinții. Este o formă avansată a gingivitei și poate duce la pierderea dinților dacă nu este tratată corespunzător.

sangerari gingivale - tratament Circo Dentistry (1)-min

Ce este parodontoza?

Parodontoza, sau boala parodontală, este o afecțiune inflamatorie de cauză microbiană care afectează țesuturile de susținere a dinților. Este cauzată de o acumulare a bacteriilor în urma neîndepărtării plăcii dentare de pe suprafața dinților și a gingiilor. Aceste bacterii produc toxine care irită gingiile și duc la inflamație. În timp, inflamația poate duce la distrugerea țesutului gingival, a ligamentelor parodontale și a osului care susține dinții, ceea ce poate conduce la pierderea acestora.

Tipuri de boli parodontale

Înainte de a discuta despre parodontoza în detaliu, este important să înțelegem și alte tipuri de boli parodontale.

  • Gingivita este cea mai comună formă și reprezintă inflamația gingiilor. Dacă gingivita nu este tratată, poate progresa spre o formă mai gravă de boală parodontală, numită parodontită.
  • Parodontita implică inflamația țesuturilor care susțin dinții, inclusiv osul și ligamentele.
  • Parodontoza severă este o formă avansată de parodontită, caracterizată prin pierderea severă a osului și a țesuturilor de susținere.
Circo Dentistry

Programează-te facil

Cauzele și factorii de risc ai parodontozei


Parodontoza este cauzată în principal de acumularea de placa bacteriană și tartru în jurul dinților. Alți factori de risc includ fumatul, predispoziția genetică, diabetul, bolile sistemice, medicamentele care reduc fluxul salivar, igiena orală precară și lipsa sau amânarea controalelor periodice.

parodontoza tratament (6)-min

Simptomele bolii parodontale

Simptomele parodontozei pot include gingii roșii, umflate sau sângerânde, sensibilitate dentară crescută, retracție gingivală, halenă persistentă, senzație de mobilitate a dinților și schimbări de poziție a dinților.

Diagnosticul și complicațiile parodontozei

Diagnosticul parodontozei implică examinarea clinică a gingiilor, măsurarea prin sondare a adâncimii pungilor parodontale și radiografii și tomografii dentare pentru evaluarea pierderii osoase. Neglijarea tratamentului poate duce la complicații grave, cum ar fi pierderea dinților și infecții severe.

Tratamentul parodontozei la Circo Dentistry

Tratamentul inițial al parodontozei implică îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului prin protocoale de igienizare profesională ce include detartraj cu ultrasunete, periaj dentar, air flow sau aplicarea unor geluri și paste cu rol ajutător. În unele cazuri, tratamentul chirurgical sau tratamentul cu laser poate fi necesar pentru a îmbunătăți rezultatele.

Tratamentul parodontozei cu laser la Circo Dentistry-min

Tratamentul parodontozei cu laser reprezintă o opțiune terapeutică modernă și eficientă pentru pacienții care suferă de această afecțiune. Utilizând tehnologia laserului, tratamentul vizează eliminarea bacteriilor și a țesuturilor inflamate din jurul dinților afectați. 

Laserul poate fi folosit pentru sterilizarea pungilor parodontale, iar energia laserului poate stimula regenerarea țesuturilor gingivale și osoase afectate.

Avantajele tratamentului cu laser includ:

  • mai puține senzații dureroase pentru pacient
  • vindecare mai rapidă și
  • mai puține sângerări.

Deși este o opțiune avantajoasă, tratamentul cu laser poate fi recomandat în anumite cazuri, iar decizia finală trebuie luată în urma unei evaluări și a discuției cu medicul stomatolog.

Prevenirea parodontozei

Prevenirea parodontozei implică o igienă orală riguroasă prin periaj dentar de două ori pe zi, utilizarea aței dentare sau a dusului bucal, precum și controale regulate la medicul stomatolog pentru igienizare profesională. Renunțarea la fumat, menținerea unei alimentații sănătoase și controlul bolilor cronice precum diabetul, sunt de asemenea importante pentru prevenirea parodontozei.

Sperăm că aceste informații v-au fost utile și vă încurajăm să acordați o atenție deosebită sănătății dumneavoastră orale pentru a preveni și trata afecțiunile parodontale.

parodontoza tratament (1)-min

Echipa Circo Dentistry vă stă la dispoziție pentru a vă oferi mai multe informații despre tratamentul cu laser pentru parodontoza și pentru a vă ajuta să stabiliți cel mai potrivit plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră specifice. Nu ezitați să ne contactați pentru programarea unei consultații sau pentru orice întrebări suplimentare.

Circo Dentistry

Programați-vă facil

Tratamente stomatologice de la A la Z

Circo Dentistry oferă servicii medicale complete în domeniul stomatologiei, calitatea tratamentelor și mulțumirea pacienților fiind obiectivele noastre principale.

Realizăm tratamente stomatologice la cel mai înalt nivel și după proceduri bine stabilite, ajutându-ne de cea mai performantă aparatură din domeniu.

Implantologie
Parondontologie
Endodonție
Ortodonție
Radiologie dentară
Chirurgie dentară
Pedodonție
Profilaxie dentară
Protetică și estetică dentară
Tratamente dentare cu laser
Tratament
halitoză
0 +
Servicii disponibile