Tehnologii avansate în Stomatologie
O privire asupra utilizării și beneficiilor
PROGRAMEAZĂ-TE

În stomatologie, progresele tehnologice au redefinit modul în care tratăm afecțiunile dentare, oferind soluții mai precise și mai confortabile pentru pacienți. În clinicile Circo Dentistry, ne-am angajat să aducem cele mai recente tehnologii, pentru a asigura rezultate excelente și o experiență optimă pentru toți pacienții noștri. 

Utilizând tehnologii de vârf, cum ar fi radiografia digitală și computer tomograful, putem diagnostica problemele într-un stadiu incipient și planifica tratamentele cu precizie, reducând astfel timpul de tratament și numărul de vizite necesare.

Aceste soluții moderne permit o abordare mai eficientă și mai precisă în tratarea afecțiunilor dentare. De exemplu, utilizarea laserului terapeutic și a tehnologiei CAD/CAM ne permite să realizăm proceduri mai puțin invazive și personalizate, reducând disconfortul pentru pacienți și eliminând necesitatea amprentelor tradiționale. În clinicile Circo Dentistry, punem accent pe beneficiile acestor inovații, aducând cele mai avansate soluții tehnologice, pentru a promova sănătatea orală și a oferi pacienților noștri cele mai bune rezultate posibile.

Iată o privire detaliată asupra câtorva dintre cele mai importante tehnologii utilizate în clinicile Circo Dentistry și modul în care acestea contribuie la îmbunătățirea sănătății orale a pacienților.

Tehnologia CAD/CAM 

(Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) în stomatologie constă în utilizarea unui sistem computerizat pentru a proiecta și a fabrica restaurări dentare, cum ar fi coroanele, punțile dentare, fațetele și protezele. Această tehnologie permite realizarea restaurărilor personalizate într-un timp record, eliminând necesitatea amprentelor tradiționale și a revenirilor multiple la cabinet. Astfel, pacienții beneficiază de restaurări precise, estetice și durabile într-o singur vizită.

Radiografia Digitală și Computer Tomograful (CT)

Radiografia digitală și computer tomograful sunt tehnologii de imagistică avansată care ne permit să obținem imagini detaliate și precise ale structurilor dentare și ale țesuturilor adiacente. Aceste imagini sunt extrem de utile în diagnosticarea cariilor, a bolilor parodontale, a afecțiunilor de canal și a altor probleme dentare. 

Imagistica digitală și computer tomograful facilitează diagnosticul precoce și planificarea precisă a tratamentelor. Radiografiile digitale sunt mai rapide și mai confortabile pentru pacienți, reducând expunerea la radiații și oferind imagini de înaltă calitate pentru o evaluare precisă.

Scannerul Intraoral 

Scannerul intraoral este un dispozitiv care permite obținerea de imagini digitale precise ale cavității orale și a dinților în timp real. Aceste imagini pot fi folosite pentru a crea modele digitale tridimensionale ale dinților și ale structurilor adiacente, eliminând necesitatea amprentelor tradiționale neplăcute și incomfortabile. Scannerul intraoral este utilizat într-o varietate de proceduri dentare, cum ar fi fabricarea de coroane, punți și gutiere personalizate, asigurând o ajustare perfectă și rezultate estetice superioare.

Microscopul pentru Tratament Endodontic

Microscopul este o unealtă indispensabilă în tratamentul endodontic (de canal). Acesta permite dentistului să vizualizeze și să acceseze canalul radicular cu o precizie și o claritate mai mare, facilitând îndepărtarea completă a țesutului infectat și obturarea adecvată a canalului. 

Utilizând microscopul, se reduce riscul de complicații și se îmbunătățește prognosticul tratamentului endodontic. Cu ajutorul microscopului medicii Cico Dentistry pot trata afecțiunile dentare într-un mod minim invaziv, conservând cât mai mult din structura dentară naturală.

Echipamente de sterilizare și igienizare

Sterilizarea corectă a echipamentelor și a instrumentelor este esențială pentru prevenirea răspândirii infecțiilor și asigurarea unui mediu sigur și curat în cabinetul stomatologic. La Clinica Circo Dentistry, folosim echipamente de sterilizare moderne și eficiente, cum ar fi autoclavele cu abur și soluțiile de dezinfectare de ultimă generație, pentru a asigura o sterilizare completă și fiabilă a tuturor instrumentelor și a echipamentelor utilizate în tratamentele noastre. Astfel, pacienții noștri se pot simți în siguranță știind că toate instrumentele folosite în timpul tratamentului lor sunt complet sterilizate și igienizate.

Tehnologie pentru implantologie

Implanturile dentare sunt o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Planificarea și plasarea implanturilor sunt facilitate de tehnologii precum radiografia digitală și computer tomograful, care permit dentistului să evalueze cantitatea și calitatea osoasă înainte de intervenția chirurgicală. 

Cu ajutorul tehnologiei avansate, echipa Circo Dentistry poate planifica și executa procedurile de implantologie cu o precizie maximă, asigurând integrarea optimă a implantului și rezultatele de lungă durată pentru pacienți.

Aparatele dentare invizibile sau gutierele

Aparatele dentare invizibile, cunoscute și sub numele de gutiere ortodontice transparente, reprezintă o alternativă confortabilă și discretă la aparatele dentare metalice tradiționale. Aceste gutiere sunt realizate dintr-un material plastic transparent și personalizate cu ajutorul scannerului digital și al tehnologiei, pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile sale ortodontice. Gutierele ortodontice transparente sunt folosite pentru corectarea aliniamentului dinților și a problemelor de ocluzie, oferind rezultate predictibile și estetice.

Stomatologie Laser

Utilizarea laserului în clinicile Circo Dentistry a revoluționat modul în care tratăm o varietate de afecțiuni dentare. Laserul terapeutic, precum și laserul Biolase pentru albirea dinților, pot fi folosite pentru o varietate de proceduri, cum ar fi albirea dinților, tratamentul bolilor parodontale, îndepărtarea țesutului moale și chiar tratamentul de canal.

Utilizând laserul, dentistul poate lucra cu o precizie mai mare și poate minimiza disconfortul și timpul de recuperare pentru pacient.

Aceste tehnologii avansate reprezintă doar câteva dintre modalitățile în care stomatologia modernă utilizează inovația pentru a îmbunătăți experiența pacientului și rezultatele tratamentului. 

La clinicile Circo Dentistry, suntem dedicați să folosim cele mai bune și mai recente tehnologii pentru a oferi pacienților noștri îngrijirea dentară de cea mai înaltă calitate. Pentru mai multe informații despre tehnologiile pe care le folosim și modul în care acestea pot îmbunătăți sănătatea dumneavoastră orală, nu ezitați să ne contactați sau să programați o consultație.

Circo Dentistry

Programează-te