Implant dentar

Metoda ideala de inlocuire a dintilor pierduti sau care din anumite motive devin irecuperabili.

Implant din titan pur

Implantul dentar este un dispozitiv medical steril realizat din titan pur, perfect biocompatibil cu organismul și țesuturile umane, care are ca scop înlocuirea rădăcinii dentare și susținerea unui dinte de formă și aspect normal.

Componentele implantului dentar.

Tratamentul cu implant dentar cuprinde mai multe piese, acestea fiind utilizate o perioadă de timp sau definitiv după finalizarea tratamentului:

 • implantul dentar
 • șurubul de acoperire
 • conformatorul gingival
 • bontul de scanare sau amprentare
 • bontul protetic
 • coroana dentară ceramică

Planificare, tratament și radiografie

Planificarea inserării unui implant dentar nu se poate face doar pe baza unei radiografii dentare clasice bidimensionale. De aceea, în medicina dentară modernă, realizarea unei investigații radiologice tridimensionale (TOMOGRAFIE DENTARĂ 3D sau CT dentar) este considerată obligatorie.

Prin intermediul tomografiei dentare, putem analiza în toate cele trei planuri volumul osos în care se dorește inserarea unui implant dentar, densitatea osului atât de importantă în stabilitatea implantului, precum și formațiunile anatomice importante (sinusuri maxilare, nervi, artere etc.) care trebuie evitate în timpul intervenției.

Avantajele implantului dentar

Spre deosebire de metoda alternativă de înlocuire a dinților pierduți cunoscută sub denumirea de punte dentară, implantul dentar prezintă următoarele avantaje:

 • Nu necesită sacrificarea a cel puțin doi dinți vecini care să susțină un al treilea dinte fals, denumit corp de punte.
 • Dinții-stâlpi care susțin lucrarea dentară nu sunt suprasolicitați.
 • Împreună cu o igienă oro-dentară foarte bună, menține volumul osos și gingival.
 • Sunt o alternativă pentru protezele mobile în lipsa unui sprijin fix.
 • Tehnicile și dispozitivele de igienizare sunt menținute la fel ca la dinții naturali.
 • Rezultatele estetice și funcționale se mențin superioare pe termen lung.
Circo Dentistry

Programează-te facil

Implant fără durere

Intervenția de inserare a implantului dentar este o procedură nedureroasă, care poate fi realizată doar cu anestezie locală și de cele mai multe ori nu produce edem sau umflătură postoperatorie, medicamentația uzuală fiind suficientă.

În situații complexe, când este necesar un număr mai mare de implanturi dentare, intervențiile se pot realiza cu anestezie prin sedare intravenoasă, sub supravegherea unui medic anestezist.

Fără incizii și fire de sutură

Inovativ, datorită tehnologiilor actuale, implantul dentar poate fi inserat ghidat cu ajutorul unui ghid chirurgical. Acesta ajută medicul să insereze implantul dentar într-o poziție perfectă prestabilită pe tomografia dentară. Astfel, în anumite situații, este posibilă inserarea implantului transgingival fără ca medicul să facă incizii și să folosească fire de sutură.

Stiai că fiecare implant dentar ar trebui să vină cu un pașaport?

Pasaport Certificat implantologie Circo Dentistry

De ce este important pașaportul sau certificatul?

 • Asigură identificarea precisă a implantului.
 • Furnizează detalii esențiale despre marca, dimensiunile și data plasării.
 • Facilitează intervențiile ulterioare și ajustările necesare.

La Circo Dentistry, fiecare pacient primește acest document esențial, care furnizează detalii precise despre implantul său, asigurându-ne că oferim întotdeauna cea mai bună îngrijire și soluții adaptate nevoilor tale.

Analizele medicale înainte de implant

Fiind o intervenție chirurgicală, înainte de procedura de implant dentar, este necesar ca pacientul să efectueze un set de analize de sânge sau să prezinte medicului un set realizat recent. La Circo Dentistry, pacienții își pot recolta și realiza analizele de sânge chiar din cabinet, cu ajutorul partenerului nostru – Laboratorul Synevo Caramfil, evitând astfel alte deplasări suplimentare la alte laboratoare de analize.

Tratamente stomatologice de la A la Z

Circo Dentistry oferă servicii medicale complete în domeniul stomatologiei, calitatea tratamentelor și mulțumirea pacienților fiind obiectivele noastre principale.

Realizăm tratamente stomatologice la cel mai înalt nivel și după proceduri bine stabilite, ajutându-ne de cea mai performantă aparatură din domeniu.

Implantologie
Parondontologie
Endodonție
Ortodonție
Radiologie dentară
Chirurgie dentară
Pedodonție
Profilaxie dentară
Protetică și estetică dentară
Tratamente dentare cu laser
Tratament
halitoză
0 +
Servicii disponibile
Circo Dentistry

Programează-te facil