Albirea dentara este o procedura de cosmetica dentara, asadar nu trateaza efectiv o problema. Albirea dentara imbunatateste zambetul si mai presus de toate, reda pacientului increderea in sine, increderea de a zambi.
Exista multiple metode prin care se poate realiza albirea dentara, dar care este cea mai corecta si non-invaziva pe termen lung? Aflam din articolul de mai jos.
Ce putem face pentru a avea dinti cat mai albi?
Medicii de la Circo Dentistry recomanda ca procedura de albire a dintilor sa se realizeze intr-un mod controlat, in cabinetele dentare sub supravegherea specialistilor. Procedurile care se pot face acasa cu usurinta pot afecta smaltul dentar sau si mai rau, nervul dentar provocand sensibilitate pe termen lung.Putem folosi bicarbonatul alimentar pentru albirea dintilor?
Daca discutam concret despre un pacient fumator care doreste sa isi albeasca dintii, ne gandim in primul rand la predispozitia de a capata pete sau pigmentatii pe suprafata dentara. Bicarbonatul folosit cu scopul de a albi dintii, va indeparta o parte dintre petele si depunerile cauzate de substantele din tigara, datorita particulelor abrazive din componenta sa. Din pacate acestea vin in contact direct si cu smaltul dentar. Odata cu indepartarea coloratiilor specifice, cauzate de substantele nocive din tigari, bicarbonatul va afecta negresit si smaltul dintilor, favorizand sensibilizarea acestora si aparitia cariilor.Dar sarea de lamaie sau chiar lamaia? Sunt recomandate pentru curatarea si albirea dintilor?
Sarea de lamaie nu numai ca este puternc acida dar este si abraziva, precum bicarbonatul. Iar lamaia este la fel, foarte acida. Mentionam si repetam cuvantul “acid” intrucat oricare dintre acesti acizi va cauza cu siguranta probleme dintilor pe termen lung. Trebuie sa ne gandim ca acidul indeparteaza sau mai bine zis “topeste” calciul din smaltul dentar, facand suprafata dentara mai poroasa si predispusa aparitiei cariilor. Echipa Circo Dentistry nu recomanda sa folosim acasa bicarbonatul alimentar sau sarea de lamiae pentru igiena orala sau ca inlocuitor al procedurii de albire dintara. Periajul dentar realizat corect, zilnic de cel putin 2 ori/ zi, ar trebui sa fie principala metoda de a ne mentine o igiena dentara corecta. Suplimentar pentru rezultate vizibile, la recomandarea medicului putem apela la una dintre metodele non-invazive realizate de catre specialisti in cabinetul dentar.Este albirea dentara potrivita pentru toata lumea?
Un lucru foarte important dar nu foarte des mentionat, este ca albirea dentara nu functioneaza sau mai bine zis, nu este la fel de eficienta la toti pacientii. De ce spunem asta? Fiecare persoana este diferita. Fiecare structura dentara poate avea particularitatile sale. Exista situatii in care se poate realiza albirea dentara si se obtin rezultate spectaculoase dar exista si cazuri ale pacientilor cu diverse afectiuni unde aceasta procedura nu este deloc indicata intrucat ar produce mai multe complicatii.